MG MARVEL R

Electric

402 km
WLTP domet
Tri motora
Pogon na sva 4 točka (AWD)
MG iSMART
Sistem povezivanja
288 KS
1,8 s/ 0-50 km/h
IT 7 Years Warranty 3x

MG MARVEL R Electric je prostrani, luksuzni, kompaktni SUV. Napravljen za evropske vozače koji cijene dizajn, luksuz i performanse, dio je naše druge generacije potpuno električnih vozila. Sa svojim glatkim, sportskim dizajnom, MG MARVEL R Electric kombinuje prostrani interijer s futurističkim spoljnim izgledom. Uzimajući u obzir vodeće bezbjednosne standarde, nulte emisije i izvanredan domet, dobijate električno vozilo koje je jedinstveno u svojoj klasi. Dobrodošli.

PERFORMANSE
Uravnotežena snaga
Brzo ubrzanje nije jedina izvanrednost MG MARVEL R modela. Zahvaljujući sportskom dizajnu šasije i kalibraciji, takođe pruža veliko zadovoljstvo u vožnji.
Pogon na sva 4 točka <span>s tri motora</span>

Pogon na sva 4 točka s tri motora

S 3 električna motora i ukupnom snagom od 288 konjskih snaga i 665 Nm obrtnog momenta, MG MARVEL R postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,9 sekundi. Sa Sport+ režimom i zimskim režimom (Winter mode), potpuno ste spremni za izuzetnu vožnju.
i<span>Booster</span>

iBooster

iBooster može osigurati efikasnost kočenja u različitim situacijama s bržim odzivom.
Iskustvo vožnje se može poboljšati s različitim podešavanjima pedala.
 
Sportska <span>šasija</span>

Sportska šasija

Cijela šasija je kalibrirana od strane tima njemačkih inženjera. Šasija je napravljena od aluminijumske legure, što efikasno smanjuje težinu i poboljšava vožnju i udobnost. Raspodjela opterećenja u odnosu 50:50 između prednjeg i zadnjeg dijela je, takođe, idealna za savladavanje zavoja.
DOMET
Vožnja sa samopouzdanjem

Koristi se samo najnaprednija tehnologija električnih vozila (EV), koja omogućuje najveći domet i performanse.

402 km
WLTP domet
Poboljšanje gustoće baterije za 34%
Veliki paket baterijskih ćelija u modulima
Motor sa zavojnicom s 2-stepenskim prijenosom
Efikasna vožnja
DOMET
Veliki paket baterijskih ćelija <span>u modulima</span>

Veliki paket baterijskih ćelija u modulima

MG MARVEL R koristi rješenje s velikim paketom baterijskih ćelija koje povećava, kako gustoću energije po volumenu, tako i gustoću energije u odnosu na težinu, omogućavajući vam veći domet.
Elektromotori <span></span>

Elektromotori

Svi elektromotori na MG MARVEL R koriste tehnologiju namotaja (na načelu zavojnice), koja je efikasnija od tradicionalne metode. Dva zadnja motora djeluju neovisno jedan o drugom, a sve kako bi se osigurala maksimalna efikasnost.
Punjenje

Punjenje

Pored povećanog kapaciteta baterije, poboljšan je i kapacitet punjenja. Ugrađeni trofazni punjač snage 11 kW podržava brže punjenje naizmjeničnom strujom, a snaga punjenja do 90 kW omogućava punjenje baterije do 80% u otprilike 40 minuta.
Dvostepeni <span>prijenos</span>

Dvostepeni prijenos

Zadnji motor je povezan s dvostepenskim prijenosom. Kada vozilo vozi velikom brzinom, mjenjač može preći u visoki stepen prijenosa kako bi se poboljšala efikasnost.
Klima uređaj <span>i toplinska pumpa</span>

Klima uređaj i toplinska pumpa

U poređenju s konvencionalnim sistemom klimatizacije s pozitivnim temperaturnim koeficijentom (PTC), toplinska pumpa može poboljšati energetsku efikasnost za do 50%, pružajući vam veće samopouzdanje prilikom vožnje zimi.
BEZBJEDNOST
Sveobuhvatno održavanje
MG MARVEL R je opremljen novim funkcionalnostima koje osiguravaju bezbjednost vozača i putnika.
Potpuna zaštita baterije
Stroga bezbjedonosna testiranja
Čvrsta struktura
Lagana karoserija
MG Pilot
L2 Djelimično autonomna vožnja
Bezbjednost <span>baterije</span>

Bezbjednost baterije

Čitav paket baterija je bio podvrgnut strogim testovima bezbjednosti. Nakon raznih udaraca iz bilo kojeg kuta, paket će prekinuti visoki napon u milisekundama, što garantuje bezbjednost baterije i sprečava rizik od požara.
Vrhunska <span>karoserija</span>

Vrhunska karoserija

Struktura je vodeća na svijetu jer kombinuje čvrstoću i laganu karoseriju. Koristi se više toplinski oblikovanog čelika, legura aluminijuma i drugih kompozitnih materijala kako bi se osigurale njegove ojačane i lagane performanse.
Pasivna <span>bezbjednost</span>

Pasivna bezbjednost

Ponekad nije moguće izbjeći nezgode, ali zahvaljujući čvrstoj strukturi karoserije MG MARVEL R i 7 vazdušnih jastuka (uključujući bočne vazdušne jastuke), putnici su maksimalno zaštićeni od teških povreda.
Više <span>kamera</span>

Više kamera

Više senzora i kamera, koje pokrivaju šire područje od vidljivog, osiguravaju bezbjednost lica, kako unutar, tako i izvan vozila.
MG Pilot
MG Pilot

MG Pilot u MG MARVEL R, takođe, uključuje najnovije funkcije, poput ELK (Sistem za održavanje vozila u traci) i DWS (Sistem upozorenja na pospanost). Uz najnoviju hardversku opremu, sve ove funkcije omogućavaju prevenciju i izbjegavanje potencijalnih nezgoda, kao i djelimično autonomnu vožnju.

Aktivna bezbjednost
L2 Djelimično autonomna vožnja
Futuristički <span>izgled</span>
DIZAJN
Futuristički izgled
MG MARVEL R usvaja nov, inteligentan električni dizajnerski koncept, zajedno s potpunom nadogradnjom, kako eksterijera, tako i interijera.
Osjećaj rituala
Svjetlosni izraz
SUV Coupe
Stil karoserije
"Stanford Torus"
19'' felge
Tip karoserije <span>Coupe</span>

Tip karoserije Coupe

Niski krov i glatki C-stup su izvanredno dinamični, kako na prednjem, tako i na zadnjem dijelu vozila. Ovo daje karoseriji položaj okrenut naprijed i stvara izrazito proporcionalnu funkciju.
Puna zakrivljenost <span>bočne strane karoserije</span>

Puna zakrivljenost bočne strane karoserije

Cijela strana karoserije glatko se savija, s dvostrukim lukom na točkovima s obje strane. Jednostavni i sofistikovani, ovi elementi dizajna spajaju se bez napora.
Svjetlosna traka <span>Universe LED</span>

Svjetlosna traka Universe LED

Smirujući, tanak pojas svjetlosti teče kroz prednju stranu prije negoli se vraća unutra.
Integrisani far <span>s matičnim svjetlom</span>

Integrisani far s matičnim svjetlom

Čitav dizajn je inspirisan svemirskim borbenim brodovima s dvije svjetlosne trake, integrisane s pravokutnim modulima. Glavni far ima potpuno novi dizajn rasporeda podsvjetla.
Zadnja svjetla <span>u obliku strelice</span>

Zadnja svjetla u obliku strelice

Svjetlosna traka prelazi nazad, vizuelno proširujući vozilo i sumirajući temu pera sa strelicama unutra. Direktan dizajn vizuelno naglašava centralno područje logotipa.
UDOBNOST
Premium unutrašnjost

Vidljivo ili nevidljivo, uvijek kvalitetno.

Audio Sistem Bose
9 zvučnika
Virtualna pedala
Električna vrata prtljažnika
Nappa sjedište
S ventilacijom
Premium <span>unutrašnjost</span>
Audio Sistem <span>Bose</span>

Audio Sistem Bose

Tim tvrtke Bose iskoristio je svoje stručno znanje i vještine kako bi izvršio sveobuhvatnu analizu kabine vozila MG MARVEL R. To je uključivalo detaljnu analizu, poput testiranja zvučnih efekata i podešavanje balansa kako bi se kreirao zvuk koji vas vodi na koncertnu pozornicu i omogućava vam da uistinu osjetite muziku.
Uski otvori<span> za ventilaciju</span>

Uski otvori za ventilaciju

Očekujte izvanredan dizajn skrivenog otvora za zrak dužine 900 mm koji je integrisan sa centralnom kontrolnom jedinicom i opremljen s 4 seta inteligentnih električnih lopatica ventilatora koji mogu inteligentno kontrolisati kutove strujanja zraka u skladu s promjenama temperature. Pored toga, sistem za pročišćavanje zraka filtrira štetne čestice, uključujući polen i neke viruse, a sve kako bi zrak u kabini bio zdrav.
Režim <span>dobrodošlice</span>

Režim dobrodošlice

Vrhunsko iskustvo počinje od trenutka kada priđete vozilu. Skrivena ručka vrata pojavljuje se automatski i sjedište se vraća u položaj za vožnju, kada se napajanje uključi.
Električna vrata prtljažnika s <span>virtualnom pedalom</span>

Električna vrata prtljažnika s virtualnom pedalom

Jednostavno pomjerite nogu do virtualne pedale ispod prtljažnika i vrata prtljažnika će se otvoriti.
Panoramski <span>krovni otvor</span>

Panoramski krovni otvor

Otvorite ga kako bi u vozilo ušao svježi zrak i osjetite sunce na svojoj koži, kamo god krenuli.
Izuzetni performansi NVH <span>(izolacija od zvuka i vibracija)</span>

Izuzetni performansi NVH (izolacija od zvuka i vibracija)

95% pokriveno NVH (izolacija od zvuka i vibracija), uključujući dvoslojno zvučno izolirano staklo. Kada je tiho, to je kao u tihoj koncertnoj dvorani. Kada svira muzika, zvučni talasi vam donose potpuno zadovoljstvo u vožnji.
Premium <span>sjedište</span>

Premium sjedište

Sjedišta su opremljena Bader Nappa kožom sa sportskim dizajnom, kao i funkcijama grijanja i ventilacije. Vertikalna tehnologija punjenja s pjenom dvostruke tvrdoće, takođe, poboljšava raspodjelu pritiska tokom sjedenja.
Ambijentalna <span>svjetla</span>

Ambijentalna svjetla

Ambijentalna svjetla u 64 boja "Aurora" mogu promijeniti atmosferu u vozilu i kretati se u ritmu vaše muzike.
Digitalizirana <span>kabina</span>
TEHNOLOGIJA
Digitalizirana kabina
Potpuno digitalna i povezana radi boljeg iskustva u vožnji i inteligentne interakcije.
19,4-inčni lebdeći ekran <span>osjetljiv na dodir</span>

19,4-inčni lebdeći ekran osjetljiv na dodir

Sav ekran je izrađen od Corning Gorilla stakla, s virtualnim i fizičkim tipkama na ekranu, što omogućava bezbjedniju i efikasniju primjenu.
12,3-inčni lebdeći digitalni <span>klaster</span>

12,3-inčni lebdeći digitalni klaster

Postoje tri različita područja na kojima se prikazuju sve potrebne informacije, a widgete možete prilagoditi prema svojim željama.
Bežični <span>punjač</span>

Bežični punjač

Napunite svoj pametni telefon na putovanju.
MG ISMART
Potpuno nov sistem povezivanja

Inteligentni mrežni sistem koji kombinuje komunikaciju vozila, Interneta i korisnika. Spremni za povezivanje s budućnošću?

MG ISMART
Pred <span>polazak</span>

Pred polazak

Aplikacija iSMART vam pomaže da brzo pronađete svoje vozilo i provjerite da li je bezbjedno za vožnju pritiskom na dugme. Pored toga, možete koristiti daljinski upravljač kako biste unaprijed podesili klima uređaj na ugodnu temperaturu prije negoli uđete u vozilo.

Potražite svoje vozilo

Odredite tačnu lokaciju vašeg vozila.

 

Dijagnoza stanja vozila

Jednostavno provjerite stanje vašeg vozila i uvjerite se da je bezbjedno prije negoli krenete na put.

Planer rute

Planirajte svoje putovanje unaprijed i sinhronizirajte vašu rutu u vozilu.

Daljinsko upravljanje preko aplikacije

Uključite klima uređaj kako biste unaprijed postavili ugodnu unutrašnju temperaturu.

Na putu

Na putu

Dok planirate svoju rutu, dobivat ćete saobraćajna upozorenja u realnom vremenu, navođenje rute i tačno vrijeme dolaska. I ne samo to, aplikacija vam nudi sve atrakcije koje nećete htjeti propustiti na putu.

Povezana navigacija

Prikupite ažuriranja podataka o saobraćaju u realnom vremenu i precizne izračune rute i vremena dolaska.

 

Internet atrakcije

Pronađite sve što vrijedi posjetiti na putu.

Vizualizacija dometa i informacije o stanici za punjenje

Ne morate se brinuti o dometu – saznajte vaš domet i dobijte informacije o stanicama za punjenje za svoju rutu.

Na putu

Na putu

Ne morate brinuti o dometu – pogledajte tačno koliko daleko možete voziti, kao i podatke o stanicama za punjenje u realnom vremenu duž vaše rute. Pored toga, možete koristiti navigaciju, slušati muziku uživo, upućivati pozive i upravljati vašim vozilom u pokretu pomoću glasovne kontrole, bez upotrebe ruku.

Muzika Amazon Prime

Prijavite se na svoj Amazon Prime račun i slušajte najnovije pjesme svojih omiljenih izvođača.

 

DAB+

Sačuvajte željenu stanicu i MG iSMART će vas podsjetiti da ne propustite svoj omiljeni program.

Hotspot

Putnici ostaju bez prijenosa podataka? Ne brinite, koristite pristupnu tačku iz vozila i ostanite povezani.

Na putu

Na putu

Ostanite povezani u pokretu uz Apple CarPlay ili Android Auto, koji sve funkcije vašeg telefona prenose na središnji zaslon vašeg vozila koji je osjetljiv na dodir. I ne zaboravite sačuvati svoju omiljenu DAB+ radio stanicu u aplikaciji - ona će vas podsjetiti kada je na programu vaša omiljena emisija.

Vremenska prognoza

Provjerite vremensku prognozu na vašoj trenutnoj lokaciji ili na vašem odredištu.

 

Glasovno navođenje

Uživajte u hands-free kontroli muzike, navigacije, telefona i vozila.

Apple CarPlay i Android Auto

Povezivanje s pametnim telefonom je jednostavno uz ugrađeni Apple CarPlay ili Android Auto sistem.

Po <span>dolasku na odredište</span>

Po dolasku na odredište

Ne možete se sjetiti da li ste zaključali vozilo? Nema problema. Možete ga otključati i zaključati pomoću aplikacije, kao i što možete provjeriti stanje baterije i domet kako biste bili spremni za sljedeće putovanje. Takođe, možete vidjeti sve svoje podatke o vožnji, uključujući koliko ste CO2 uštedjeli prelaskom na potpuno električnu energiju.

Zaključavanje i otključavanje vozila

Niste sigurni da li ste zaključali auto? Samo ga zaključajte ili otključajte pomoću aplikacije.

 

Alarm

Ako dođe do bilo kakve neobične aktivnosti, vozilu će biti poslana push poruka.

Podesite planirano punjenje

Želite li iskoristiti jeftiniju električnu energiju navečer? Ne zaboravite postaviti raspored punjenja.

ZSP Technology Header
KORISNOST
Više nego pametno
Pored svojih izvanrednih performansi, MG MARVEL R pruža svestranost koja vam je potrebna za sve vaše osnovne stvari – bez obzira da li se radi o svakodnevnom putu na posao ili putovanju za vikend.
Prednji i zadnji <span>prtljažnik</span>

Prednji i zadnji prtljažnik

Kapacitet prtljažnika je 357 l, a vrata prtljažnika imaju ogroman otvor koji čini utovar stvari jednostavnim i lakim. Zadnja sjedišta su podijeljena u odnosu 60/40 i kada su preklopljena, ovo može povećati volumen prtljažnika na maksimalno 1,396 l. Prednji prtljažnik ima volumen od 150 l. Ovdje možete smjestiti sve, od kablova za punjenje do aktovke ili kovčega veličine 24 inča.
Unutrašnji prostor <span>za odlaganje</span>

Unutrašnji prostor za odlaganje

Iskoristite unutrašnji prostor u potpunosti, s 5 držača za telefon, 8 držača za čaše i velikim prostorom ispod lebdeće konzole. Zadnji dio je prostran, s podesivim zadnjim sjedištem i pregradom za odlaganje na zadnjanjem naslonu za ruke.
Kapacitet vuče <span>750 kg</span>

Kapacitet vuče 750 kg

MG MARVEL R ima odobreni kapacitet vuče od 750 kg, tako da možete transportisati sve što vam je potrebno.
Tehnologija V2L (Vehicle to Load)

Tehnologija V2L (Vehicle to Load)

Zahvaljujući V2L tehnologiji (do 2400V), MG MARVEL R je praktičniji, tako da možete koristiti energiju baterije u svom svakodnevnom životu.
MG MARVEL R MG MARVEL R
Luxury

MG MARVEL R

  • 19'' felge
  • Sportska sjedišta od prave kože
  • Grijanje i ventilacija prednjih sjedišta (opcija)
  • 360° kamera
  • Električna vrata prtljažnika s virtualnom pedalom
  • Bežični punjač za telefon
  • Unutrašnji retrovizor s automatskim zatamnjivanjem
  • Ambijentalna svjetla

*Konačna verzija podleže podacima o homologaciji. Ovdje prikazane slike su samo za potrebe ilustracije i mogu da se razlikuju od standardnih specifikacija po tipu. Na osnovu fotografija nije moguće ostvariti nikakva prava. Kompanija MG zadržava pravo da izmijeni modele, boje i opremu bez prethodnog obavještenja i bez obaveze da izmijeni vozila koja su već na tržištu.

Specifikacija

Verzija Luxury
Dimenzija i težina
Dužina (mm) 4674
Širina (mm) 1919
Visina (mm) 1613
Međuosovinski razmak (mm) 2804
Razmak od tla (mm) 133,9
Prednji prtljažnik 150I
Volumen zadnjeg prtljažnika (Preklopljena sjedišta/Spuštena sjedišta,D) 357-1396
Masa praznog vozila (kg) 1810
Najveća tehnička dozvoljena masa opterećenja vozila (kg) 2288
Tehnički dozvoljena masa opterećenog vozila na svakoj osovini (kg) 1100/1342
Kapacitet vuče (bez kočnice, kg) 750
Kapacitet vuče (s kočnicom, kg) 750
Motor
Tip PMS motor
Maksimalna snaga (kW) 132
Maksimalni obrtni momenat (Nm) 410
Prijenos 2-stepenski automatski
Električni motor i baterija
Baterija (kWh) 70
Maksimalna snaga ugrađenog punjača (kW) 11 kW
Vrijeme punjenja naizmjeničnom strujom (5~80%) 43 min
Performanse
Maksimalna brzina (km/h) 200
Ubrzanje (0~100 km/h) 7,9
EV domet (km, WLTP) 402
Potrošnja energije (Wh/km) 194,1
Verzija Luxury
Bezbjednost
Alarm
Imobilizator
Sistem za hitne pozive (E-CALL)
ESP
ARP
EBA
HDC
Automatsko parkiranje
EPB
Sigurnosna brava za djecu
ISOFIKS sistem za pričvršćivanje dječje sjedalice
Senzor za kišu
Direktni TPMS
Vazdušni jastuci
Prednji vazdušni jastuci za vozača i suvozača
Bočni vazdušni jastuci za vozača i suvozača
Bočni vazdušni jastuk
Bočne vazdušne zavjese za vozača i suvozača
Prekidač za suvozačev bočni vazdušni jastuk
Sistem za pomoć
Prilagodljivi tempomat (ACC)
Inteligentni nadzor svjetala (IHC)
Sistem kontrole brzine (SAS)
Upozorenje na frontalni sudar (FCW)
Sistem automatskog kočenja u nuždi (AEB)
Pomoć pri vožnji u saobraćajnim gužvama (TJA)
Prepoznavanje saobraćajnih znakova (TSR)
Pomoć pri održavanju u traci (LKA)
Sistem detekcije mrtvog kut (BSM)
Sistem upozorenja o nailasku vozila sa zadnjanje strane (RTA)
Upozorenje na promjenu trake (LCW)
Sistem za zadržavanje u traci (ELK)
Sistem upozorenja na umor (DWS)
Sistem za prevenciju ponovnog sudara (MCB)
Upozorenje o otvaranju vrata (DOW)
Svjetla
LED dnevna svjetla
LED farovi
LED zadnja svjetla
Zadnja LED svjetla za maglu
Senzor za mrak
Svjetlo dobrodošlice
Visoko postavljeno stop svjetlo
Pomoć pri parkiranju
Zadnji i prednji parking senzori
Kamera od 360 s transparentnim pregledom šasije
Sigurnosni pojas vozila
Prednji u 3 tačke + zatezač i graničnik opterećenja
Prednji u 2 tačke + zatezač i graničnik opterećenja
Podsjetnik za sigurnosni pojas naprijed i otraga
Podešavanje visine prednjeg sigurnosnog pojasa
Verzija Luxury
Uzdužni krovni nosač
Spojler
Senzor za kišu i prednji brisač bez okvira
Zadnji brisač
Zatamnjena stakla
Zadnje staklo za privatnost
Električna vrata prtljažnika
Virtualna pedala za otvaranje prtljažnika
Aktivna vazdušna rešetka
Spoljni retrovizori
Grijani
Memorija
S pokazivačima smjera
Električno podesivi
Automatski preklopni
Automatski nagib pri vožnji unazad
U boji vozila
Ručke za vrata
Skrivena ručka vrata
Verzija Luxury
Daljinsko zaključavanje
12V utičnica
Tehnologija V2L (Vehicle to Load) pražnjenje
Mreža za prtljažnik i kuka
Svjetlo u prtljažniku
Alu sportska pedala
Ručica mjenjača
Hromirana ručka vrata
Zaštita od sunca s ogledalom i lampom
Domaća funkcija farova
Unutrašnje ogledalo s automatskim zatamnjivanjem
Vrhunski ukrasni panel za vrata
LED svjetla za čitanje otraga
Ambijentalna svjetla
Režim dobrodošlice
Šiber sa sistemom protiv uklještenja
Panoramski krovni otvor
Klima uređaj
Toplinska pumpa
Dvojni klima uređaj
Ventilacijski otvori straga
Klima uređaj s pročišćavanjem zraka
Podizanje stakala
Električno podizanje
Automatsko podizanje i spuštanje svih stakala
Zaštita od uklještenja za sva stakla
Volan
Koža
Podešavanje u 4 smjera
Multifunkcionalni
Informiranje i zabava
Virtualni klaster 12.3"
DAB+
Zvučnici 8
Premium audio sistem -
3 mikrofona
4 USB utičnice
Bežični punjač za telefon
Bluetooth
MG iSMART sistem povezivanja
Daljinsko upravljanje
Glasovno navođenje
Vremenska prognoza
Prometna navigacija u realnom vremenu s planiranjem dometa
Sinhronizacija putovanja i agende
Streaming muzike Amazon
Apple Carplay/Android Auto
Centralni lebdeći ekran osjetljiv na dodir od 19,4''
Centralno zaključavanje
Daljinsko zaključavanje
Ulazak bez ključa
Pokretanje motora pomoću dugmeta
Verzija Luxury
Vozačko sjedište podesivo u 6 smjera
Suvozačko sjedište podesivo u 4 smjera
Vozačko sjedište električno podesivo, s memorijskom funkcijom
Električno podesivo suvozačko sjedište
Lumbalna podrška na vozačkom sjedištu
Džep za kartu iza prednjih sjedišta
PU sjedišta -
Djelimično kožna sjedišta
Grijana prednja sjedišta
Zadnja sjedišta sa centralnim naslonom za ruke i držačem za čašu
40/60 preklopna zadnja sjedišta
Ventilacija prednjih sjedišta*
Verzija Luxury
ALU felge 19"
Set za popravak guma
Verzija Luxury
Kućni punjač Tip 2 Način 3
Tip 2 Način 3 Kabel za punjenje
Verzija Luxury
Prism Blue Metalik boja Prism Blue Metalik boja
Cumulus White Metalik boja Cumulus White Metalik boja
Pebble Black Metalik boja Pebble Black Metalik boja
Beton Grey Metalik boja Beton Grey Metalik boja
Night Watch Grey Metalik boja Night Watch Grey Metalik boja
Verzija Luxury
Crna
Siva
Smeđa (Alcantara) -

Pronađite prodajni salon

Prodajni salon
Servis